2011. június 24., péntek

Gregorius Turonensis : Korunk története - Jelenlegi ára: 4 115 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Korunk történeteA könyv listaára: 4900 Ft. Leírás:
Tours-i Szent Gergely 6. századi egyházi író tíz könyvből álló munkája, melyet 591-ben fejezett be, a korszak alapvető forrása. A most magyarul is olvasható mű több szempontból is kiemelkedő fontosságú, hiszen egyfelől élvezetes és eleven, gyakran a szerző személyes történeteivel fűszerezett korképet ad. Másfelől viszont a szenátori családból származó galliai históriás mára elveszett forrásokat idéz, de a befolyásos kortársaitól szerzett információkat is megosztja olvasóival. Az eredeti mű további érdekessége, hogy a szerző lemondott a klasszikus latinról, helyette a saját korában Galliában beszélt élő latint használta, hogy a műve hátterében álló koncepciót: az ariánusoktól körülvett frankok katolikus küldetését a szélesebb rétegek számára is tudatosítsa, ily módon azonban munkája fontos nyelvtörténeti értékkel is bír. A most megjelent magyar fordítás kiváló teljesítmény, ráadásul a művet megelőzik a fordítópáros, Mezei Mónika és Adamik Tamás bevezető tanulmányai, melyekben több vitatott kérdést is megtárgyalnak, így pl. a cím problémáját. A művet ugyanis máig Historia francorum, azaz A frankok történeteként emlegetik, holott ez nem a szerzőtől való. Ráadásul a frank nép történetéről keveset mond: a bibliai teremtéstől az ószövetségi királyok, Krisztus és a római császárok korán átívelő bevezető után a szerző nem a frank népről, hanem a frankok uralta területek eseményeiről ír. Színes és mozgalmas, és persze meglehetősen véres összképet adva a 6. század társadalmáról. A mű mai szemmel olvasva is kápráztatóan gazdag. Nem csak seregek előrenyomulásáról és szerződésekről, véres leszámolásokról, megtizedelt és járvány sújtotta városokról olvasunk, hanem a királynak nem kellő tisztelettel válaszoló, ezért felpofozott, majd alaposan elpáholt püspökről vagy népet bolondító ál-Krisztusról, aki püspöki palotákat ostromol, és meztelen, őrjöngő követeket küld szét. A rövidítésjegyzékkel, a Meroving uralkodók és Tours-i Gergely családfájával, térképvázlattal, továbbá személy- és földrajzinév-mutatóval záródó mű a korai Frank Birodalom időszakának kor-, egyház- és társadalomtörténeti kutatói számára megkerülhetetlen, de a korszak iránt érdeklődő nagyközönségnek is tartalmas olvasmány. ISBN: 978-80-8101-323-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 115 Ft

Az aukció vége: 2011-06-25 18:39
. Gregorius Turonensis : Korunk története - Jelenlegi ára: 4 115 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése